Het gebruik van computer vision met meerdere doelen | Codemedialab.nl
1098
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1098,page-child,parent-pageid-605,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Computer Vision

Wij zijn een bedrijf met een goede reputatie in de ontwikkeling van computer technologie. Wij hebben de technische expertise en de ervaring om op maat gemaakte, veilige en schaalbare oplossingen te maken.

Computer vision is het automatiseren van de manier waarom computer omgaan met visuele invoer, zoals afbeeldingen en video’s. Deze invoer wordt dan verwerkt door de computer met verschillende doeleinden, welke uiteenlopen van persoonlijke en zakelijke doeleinden tot doeleinden voor de overheid. Dit is geen eenvoudig onderwerp, aangezien de computer veel informatie zal ontvangen en dan een betekenis aan deze informatie toe dient te kennen met behulp van geometrie, natuurkunde en statistiek.

Een persoonlijk voorbeeld van computer vision is hoe de computer een afbeelding van het gezicht van een persoon kan gebruiken en gezichtsherkenning en 3D-moderllering gebruikt om de gewenste wijzigingen aan het uiterlijk van deze persoon aan te brengen.

Natuurlijk heeft computer vision ook zakelijke doeleinden. Enkele zeer interessante voorbeelden zijn:

 

  • Kwaliteitscontrole, bijvoorbeeld bij groente en fruit;
  • Het sorteren van producten op een lopende band, zoals postpakketjes;
  • Het herkennen van klanten in een winkel, zodat je klanten met een hoge waarde (high value customers) kunt herkennen, maar ook beruchte winkeldieven.

 

En ten slotte kunnen ook overheden gebruik maken van computer vision, bijvoorbeeld om verdachte tassen te herkennen die schijnbaar zijn achtergelaten, maar ook voor verkeerspatronen en files.

 

Het is dus duidelijk dat computer vision al veel toepassen in de moderne wereld heeft, welk aantal toepassen alleen maar gaat stijgen in de komende jaren. Wij hebben al ervaring opgedaan met meerdere projecten waar wij computer vision hebben toegepast, dus wij kunnen helpen om jouw eisen uit te voeren. Interesse? Neem dan nu contact met ons op!