Hybride app ontwikkeling - efficiënt en snel! | Codemedialab.nl
801
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-801,page-parent,page-child,parent-pageid-287,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hybride Ontwikkeling

Alle functionaliteit van native apps, maar met hybride apps hoef je de app slechts eenmaal te ontwikkelen.

Hybride Ontwikkeling Diensten

Hybride apps worden gemaakt met een combinatie van HTML5 (web georiënteerde) code en native (op het apparaat georiënteerde) code. Ze worden gebouwd met behulp van HTML5, CSS en Javascript en ze draaien dan ik een container welke ervoor zorgt dat de hybride apps geïnstalleerd kunnen worden op zowel Android als iOS apparaten. Dit maakt hybride apps vaan goedkoper on te ontwikkelen dan native apps. De reden hiervoor is dat je allen de broncode nodig hebt om één hybride app te maken voor zowel iOD als Android, terwijl je anders een native app moet maken voor beide besturingssystemen en je dan dus twee verschillende broncodes dient te schrijven. Een hybride app kan ook geüpload worden naar een app store zonder voorafgaande toestemming. Een nadeel bij het gebruik van hybride apps is dat ze gewoonlijk niet zeer goed geschikt zijn om apps te draaien met zware grafische processen, zoals games. Het creëren van een hybride app vereist ook een veel kennis. Hybride apps zijn over het algemeen ook iets langzamer dan native apps. Gelukkig hebben wij ervaring met zowel hybride als native apps. Dus als je een app wilt laten ontwikkelen en je wilt graag advies omtrent de keuze die je dient te maken, neem dan contact met ons op! Hieronder zie je de vijf hybride app frameworks waar wij in gespecialiseerd zijn:
xamarinstudio

Xamarin is een softwarebedrijf dat eigendom is van Microsoft. De codebasis van zijn app is snel populair geworden over de afgelopen jaren met zijn populaire C# programmeertaal. Het heeft zijn eigen software voor het testen waarmee zelfs gedrag van gebruikers nagebootst kan worden. Een groot aantal bedrijven, waaronder zeer bekende bedrijven, heeft apps gemaakt met behulp van Xamarin. Sommige van deze apps zijn zelfs gemaakt voor banken en voor medische doeleinden.

PhoneGap-Symbol-Black

Phonegap (nu ook bekend als Apache Cordova) is een framework voor de ontwikkeling van mobiele apps welke beschikbaar is als open source software. Een voordeel van Phonegap is dat je jouw codes kunt uploaden naar de Adobe Phonegap Build cloud en Phonegap zal vervolgens zelf de codes voor de app samenstellen. Dankzij deze cloud is samenwerking bij het maken van deze apps veel eenvoudiger, waardoor de ontwikkeling sneller verloopt en grote apps makkelijker gemaakt kunnen worden.

icon

Ionic is een open source app framework welke een standard development kit (SDK) ontwerpt voor de ontwikkeling. Een tool dat de ontwikkeling eenvoudiger en sneller maakt, is de Ionic Creator, welke een drag en drop functionaliteit introduceert. Recente versies van Ionic maken gebruik van AngularJS, waardoor Ionic sneller is dan de meeste andere hybride app frameworks. Andere voordelen zijn de uitgebreide documentatie en de grote hoeveelheid standaard functies.

titanium

Appcelerator Titanium is een open source framework voor de ontwikkeling van mobiele apps welke veel gebruikt wordt. Naar schatting worden Titanium apps gedraaid om 10% van alle smartphones wereldwijd. Wanneer dit framework in combinatie met Allot wordt gebruikt, kun je het Model-View-Controller principe gebruiken. Hierin worden de gebruikersinterface en de business logica gescheiden. For nog betere prestaties en functionaliteit kunnen we ook een enterprise versie van dit framework regelen.

sencha-200

Sencha Touch is a user-interface Javascript library created for the development of hybrid apps. Just like Titanium, Sencha Touch also follows the Model View Controller (pattern) to separate view from business logic. This makes it easier to control and maintain large scale apps. It includes a number of user interface controls, such as buttons, forms, datepickers, sliders, selectors, toolbars, icons and more, which makes it easier to develop an app with this framework.

Wil je met ons samenwerken? Laat het ons nu weten!